Rendszeres futások, útvonalak

Aktuális futásainkról a facebook/VeszpRun oldalon találhatod a legfrissebb információkat.

A csoport alakulása óta heti rendszerességgel tartunk futóedzéseket kedden és vasárnap. Emellett időközönként, előzetes megbeszélés alapján más időpontokban is - leggyakrabban csütörtökön - is előfordulnak futások. Ezekről lentebb találod a fontosabb információkat. Futásainkra várunk minden érdeklődőt szeretettel.

Keddi közös futás

Időpont: Kedd 18.30 óra
Találkozó: Színházkert közepén a szökőkútnál
Útvonal: változó, megbeszélés szerint
Táv, tempó: társaságtól függően 8-10 km. Tempó is igazodik a jelenlevőkhöz: 5-től a 7 perces kilométerekig. Szükség esetén csoportbontás. 

Vasárnapi közös futás

Vasárnap délelőtt - időnk függvényében - tartunk haladó futást. (Facebook csoportunkban mindig közzétesszük.) 

Haladó időpont: Vasárnap  9.30 óra  
Találkozó: Gulyadombon az állatkert felső parkolójánál
Útvonal: változó, megbeszélés szerint (gyakran a bejáratott a Tekeres völgy kör)
Haladó táv, tempó:  A cél a legalább 90 perc futás könnyed tempóban, 10-20 km. Ez persze tereptől, körülményektől, tárasaságtól függően változik.

"Ad hoc" futás

Facebook csoportunkban rendszeresen feldobunk ötleteket különböző futóprogramokra, akár 1-2 órás időtávon belül is. Éppen ezért csatlakozz a csoporthoz!

Útvonalak

Bár szinte minden alkalommal rugalmas hogy merre megyünk, és sokszor variálunk a bejáratott útvonalakon is, van néhány "etalon" kör, amit gyakran előveszünk. 

Séd kör

Útvonal: Padányi mellett el, majd Jókai utcán a Gizella hotelig. Itt Benedek hegyet megkerüljük, el a Malomkertig, ahonnét vissza a Szerelem szigeten keresztül. Margit romok fölött el, majd Davidikum mellett fel, és át a Viadukt alatt. El a Jezsuita templomrom mellett a parkolóig, majd vissza a túloldalt, játszótér, Medici parkoló, Viadukt alatt ismét el, majd a Gizella hotelnél visszakanyarodás, és Jókain, Padányi mellett vissza a színházkertbe.
Táv: 7 km
Track:  

Kezdő futásokhoz kiváló kör, sok helyen lehet rövidíteni, a Séd hídjain, akinek sok volna a 7 km. Nyáron is egészen hűvös kör, Vidámpark bejáratánál ivókút. Rengeteg módosulat létezik, néhány példa:
  • Malomkertnél nagyobb kör, vagy akár Fenyves utcán körforgalomig el, és vissza.
  • Vidámpark bejárattól nem az úttesten, hanem a pataktól északra a kavicsos sétányon halad.
  • Laczkó forrásig kitolni a kört (vízvételi lehetőség)
  • Végén még egy kör az Erzsébet sétányon, ligeten, Egyetem utcán keresztülű
  • Jókai út helyett Viaduktra felkeveredés, és onnét vissza
  • ...

Tekeres kör

Útvonal:  Mivel az út javarészt jelzetlen terepen halad, inkább lásd térkép.
Táv: 13 km
Track:  

Vasárnapi haladó futáshoz kiváló kör. Télen már csak lámpával járható, esős idő után sáros cipő a velejárója. Szintekben szegénynek nem mondható, és több technikás rész is van benne. Szintén millió módon pofozható:
  • Visszafele Volán telep fele ki, és Viadukt
  • 8-ason eggyel feljebb átkelni
  • Nagy tekeres kihagyása, Ördög Szikla fele elmenni
  • Csatár heggyel kiegészítés
  • ...

Nemesvámos oda-vissza kör

Útvonal:  Erzsébet sétányon bemelegítő, majd kerékpárúton ki Nemesvámosig, és onnét vissza, József Attila úton, Csermák lépcsőn át a Színkertbe.
Táv: 11 km
Track:  

Keddi futáshoz kiváló kör. Előnye, hogy mindenki a saját tempójában futhat, visszafele pedig újra összerázódik a csapat. Alternatívák persze itt is léteznek. Az elején az Erzsébet ligetes bemelegítő helyett lehet durrbele módon Csermák lépcsővel kezdeni, illetve akinek kevés a 10-11 km, az Nemesvámoson kisebb-nagyob köröket pakolhat még bele.

További, ritkábban használt útvonalak

Csak felsorolás szinten néhány útvonal, amiket többször előveszünk, de ritkábban, mint a fentieket, vagy akár tényleg nagyon ritkán, mindenesetre érdekes útvonalak. 
 • Szentkirályszabadja, Kádárta oda-vissza: A koncepció ugyanaz, mint Nemesvámos esetében.
 • Busszal el Márlóra és onnét hazafutni  track 
 • Séd összes hídján egyszer átfutni  pontosan egyszer track
 • Félmaratoni útvonal az almadi futásokhoz. Egyik irányban Malom völgy, másikban Vödörvölgy. track
 • Kacskaringózás a Gulya dombon track

Afterparty

Sajnos a futás utáni  afterpartyk  Hegyháti Máté és Papp Dénes futónagyköveteink távozása óta egyelőre szünetelnek. Míg ezt a programot is újra beindítjuk álljon itt a dicső múlt emlékére néhány kép :-)