Mókafutások

A heti rendszerességű edzések mellett nagyjából évente rendezünk tematikus futásokat, melyre szintén szeretettel várunk mindenkit. Itt ezekről gyűjtöttünk össze néhány fontosabb információt. Mindegyik ilyen futásnak hozunk létre facebook eseményt is. 

Az ilyen eseményeink:

Fáklyás futás


A legrégebbi mókafutásunk. 2014 nyara óta minden évben a legrövidebb és leghosszabb éjszakát egy fáklyával végigfutjuk. A koncepció a következő: naplemente előtt meggyújtjuk a fáklyát, melyet aztán fél, egy, másfél, stb órás intervallumokra egyéni futók, csoportok "kikölcsönöznek" és futnak vele. Az útvonalat, tempót minednki szabadon választja meg. Aki éppen nem fut, az a depóban pihen, falatozik, csacsog. Nyáron a legrövidebb (és melegebb) éjszakán a depó általában a Séd melletti filagóriánál van a szánkópálya aljánál. Télen a majd 16 órás éjszaka első felében az Íródeák kávé és teaház szokott befogadni minket. Mindkét alkalommal a napfelkeltés kör Nemesvámos irányába vezet, ahol a tapolcai út keresztezését követően látjuk a napot a város mögött felkelni. A konkét éjjelt a ténylegesen legrövidebb és leghosszabb éjszaka körül szavazással választjuk ki.

Budapest félmaraton, maraton felkészítő futás


Mint a legtöbb BSI futónagykövet, az év két legnagyobb versenyére mi is szervezünk általában felkészítő futást. A szeptemberi félmaratonhoz augusztus egyik hétvégéjén megyünk ki a Gulya dombra, ahol egy kijelölt 5 km-es körön körözhet mindenki kedvére 2 órán keresztül.  A rajt, és a frissítőpont (melyhez a hozzávalót a futók hozzák) a kutyafuttatónál van mindig.  Az októberi maratonhoz szeptemberben rendezünk egy felkészítő futást, mely a Színkert-Balatonalmádi móló-Színkert 28 km-es eleinte kellemesen lejtős, de visszafele alattomosan emelkedős útvonalát követi.

Szaloncukor osztogató Mikulás futás


December hatodikán két piros puttonyt jól megtömünk szlaoncukorral, majd Mikulásnak, krampusznak öltözve futócipőt ragadunk, és körbefutjuk a város forgalmasabb helyeit, mint az Egyetem utca, Kossuth utca, Vár, stb. Akit "elkapunk" szaloncukrot kap. Nemcsak a gyalogosok, de az autósok sincsenek biztonságban. Munkánk végeztével némi frissítőt veszünk mi is magunkhoz. Táv, tempó kényelmes, a lényeg a móka és kacagás. 

Bejglimaraton


Decemberben a két ünnep között valamikor kimegyünk elégetni azt a sok bejglit, amit Karácsonykor megettünk.  Az útvonal, időpont minden évben megbeszélés tárgya, általában több becsastlakozási, és kiszállási lehetőséggel, hogy mindenki megtalálja a magának való távot. A tempó nyugodt, telehasas :-)

Retrófutás


A retrófutás apropója, hogy oldschool futóruciban kimegyünk és "megbotránkoztatjuk" a várost. Laza kör laza tempóban, laza sörözéssel lezárva. Abszolút fun run.  A mókát az európai elhízás elleni napra, május 22-re időzítjük.